Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ

Αγαπητά μου νηπιάκια από σήμερα θα αρχίσουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της κ. Ανακύκλωσης. Ήδη στο νηπιαγωγείο μας ξεκινήσατε να δημιουργείται μια πόλη με κουτιά χάρτινα, μπουκάλια πλαστικά και αλουμινένια τενεκεδάκια κλπ. Δεν τα πετάξατε στον κάδο της γειτονιάς αλλά τα φέρατε στο σχολείο για να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Αυτή είναι και η βασική ερμηνεία της έννοιας Ανακύκλωση. Επαναχρησιμοποιώ. 

Πάμε όμως να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την Ανακύκλωση ; 


Η πόλη που ονειρεύομαι - Δίνω φτερά στην ιδέα μου

Στα πλαίσια της Γ' και της Δ' φάσης του προγράμματος για τη Βιώσιμη ανάπτυξη, οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου οραματίστηκαν μια πόλη με ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή σπιτιών,με σπίτια που έχουν ηλιακά πάνελ και με πολύ πράσινο. Στην πόλη αυτή θα υπάρχει το σπίτι της ανακύκλωσης όπου θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι να δίνουν τα είδη προς επαναχρησιμοποίηση ώστε να μεταπουλούνται και να επαναχρησιμοποιούνται από άλλους ανθρώπους. Θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης ώστε να γίνεται ανακύκλωση προϊόντων και να μην μολύνεται το περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν λίγες ώρες την ημέρα και οι κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ποδήλατο παντού.

Τα παιδιά δίνουν φτερά στην ιδέα τους, συγκεντρώνουν διάφορα χάρτινα κουτιά , πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια τενεκεδάκια και τα μετατρέπουν σε σπίτια,δέντρα,αυτοκίνητα και με αυτό τον τρόπο δημιουργούν την ανακυκλώσιμη πόλη τους.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ 2 Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ 3 Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ 4 Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

Ξεκινώ από σήμερα να κάνω κι εγώ ανακύκλωση και να προστατεύω το περιβάλλον μου!! Στο νηπιαγωγείο μας φτιάχνουμε τη σακούλα της Ανακύκλωσης  στην οποία θα βάζουμε τα σκουπίδια που ανακυκλώνονται.


ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ είναι τα σκουπίδια που βάζουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης; 
Τι σκουπίδια βάζουμε στους πράσινους κάδους ; 
Ας τα κάνουμε μια ταξινόμηση.










Δεν υπάρχουν σχόλια: